Cathetan sinau saka omah kompresor

Pemanasan global lan emisi gas omah kaca dadi prihatin banget.Kanggo nyuda emisi kasebut, ana tren global kanggo sumber energi sing luwih resik.

Ana rong kompresor kanthi rong kopling sing beda, kopling pertama nganggo turbin gas lan kopling kaloro nganggo motor listrik, fungsi turbin gas kanthi pembakaran bahan bakar gas nyebabake emisi gas omah kaca lan polusi swara, bertentangan karo motor listrik. ora polusi kaya turbin, mula kita nggawe studi komparatif antarane gangguan sing diasilake dening kompresor turbo lan sing diasilake dening kompresor motor.

Mesin-mesin pungkasan iki minangka salah sawijining sumber pisanan sing nyebabake masalah gangguan saka asal industri, sawetara studi wis ditindakake ing donya kanggo nambani masalah gangguan industri.

Sawetara asal-usul gangguan bisa dibedakake ing sistem kompresor turbo:

- Katon manawa bagean cilik saka energi iki diowahi dadi energi akustik, bisa nyebar menyang kabeh sistem lan diwujudake minangka gangguan, lan getaran awak uga bisa nyebabake gangguan.

- Getaran komponen utawa permukaan kompresor amarga variasi tekanan sing diasilake ing cairan kasebut.

- Rotor sing ora seimbang, gosok poros, partisi pipa geter.

 

Referensi

Nur Indrianti, Nandyan Banyu Biru, and Tri Wibawa, The development of compressor noise barrier in the assembly area (Studi kasus PT Jawa Furni Lestari), 13th Global Conference on Sustainable Manufacturing – Decoupling Growth from Resource Use, Procedia CIRP 40 ( 2016 ) , kaca 705

Zannin PHT, Engel MS, Fiedler PEK, Bunn F. Karakterisasi gangguan lingkungan Adhedhasar pangukuran gangguan, pemetaan gangguan lan wawancara: studi kasus ing Kampus universitas ing Brazil.Kutha 2013;31 Kaca 317–27.


Wektu kirim: Mar-23-2022

Kirim pesen menyang kita: