Cathetan sinau industri turbocharger

Cathetan sinau industri turbocharger

Geter rotor sing diukur saka rotor turbocharger otomotif ditampilake lan efek dinamis sing kedadeyan.Mode alam bungah utama saka rotor / sistem bantalan yaiku mode maju conical gyroscopic lan mode maju translasi gyroscopic, loro mode awak meh kaku karo mlengkung tipis.Pangukuran nuduhake manawa sistem kasebut nuduhake papat frekuensi utama.Frekuensi utama pisanan yaiku getaran sinkron (Sinkron) amarga ora seimbang rotor.Frekuensi dominasi kaloro diasilake dening whirl / cambuk lenga saka film cairan njero, sing nyenengake mode maju conical gyroscopic.Frekuensi utama katelu uga disebabake dening whirl / cambuk lenga saka film njero, sing saiki excite mode maju translasi gyroscopic.Frekuensi utama kaping papat diasilake dening whirl / cambuk lenga saka film cairan njaba, sing excite mode maju conical gyroscopic.Superharmonics, subharmonics lan kombinasi frekuensi-digawe dening papat frekuensi utama-ngasilaké frekuensi liyane, kang bisa katon ing spektrum frekuensi.Pengaruh kondisi operasi sing beda-beda ing getaran rotor diteliti.

Ing sawetara kacepetan sudhut, dinamika rotor turbocharger ing bantalan ring full-ngambang didominasi dening whirl lenga / whip fénoména dumadi ing film adi njero lan njaba saka bantalan ring ngambang.Fenomena whirl / whip lenga minangka getaran sing nyenengake dhewe, sing disebabake dening aliran cairan ing celah bantalan.

 

Referensi

L. San Andres, JC Rivadeneira, K. Gjika, C. Groves, G. LaRue, Alat virtual kanggo prediksi respon dinamis nonlinear turbocharger: validasi marang data test, Prosiding ASME Turbo Expo 2006, Power for Land, Sea and Air , 08–11 Mei, Barcelona, ​​Spanyol, 2006.

L. San Andres, J. Kerth, efek termal ing kinerja bantalan ring ngambang kanggo turbocharger, Prosiding Institusi Mechanical Engineers Part J: Jurnal Teknik Tribology 218 (2004) 437-450.


Wektu kirim: Apr-25-2022

Kirim pesen menyang kita: