Sinau cathetan saka VGT turbocharger

Kabeh peta kompresor dievaluasi kanthi bantuan kritéria sing diturunake sajrone analisis syarat.Bisa dituduhake manawa ora ana diffuser vaned sing nambah efisiensi kompresor ing jarak nyopir utama nalika njaga stabilitas lan efisiensi lonjakan garis dasar ing daya mesin sing dirating.Iki minangka asil saka ambane peta suda nalika nggunakake diffuser vaned.Asil uga nuduhake yen ora ana pengaruh ing input karya tartamtu saka impeller nalika diffuser vaned karo paramèter desain saka sawetara tartamtu digunakake.Kacepetan impeller ing rasio tekanan tartamtu mung minangka fungsi prabédan efisiensi sing ditindakake kanthi nggunakake diffuser vaned.Sasaran saka geometri kompresor variabel ditetepake minangka njaga entuk manfaat efisiensi ing jarak nyopir utama nalika ndawakake jembar peta kanggo nggayuh lonjakan lan aliran massa keselak saka diffuser vaneless kanggo entuk efisiensi ing daya sing dirating, torsi puncak lan sajrone operasi rem engine kang iso dibandhingke karo kompresor baseline.

Telung kompresor variabel wis dikembangake kanthi tujuan ningkatake ekonomi bahan bakar mesin tugas abot ing jarak nyopir utama tanpa rusak babagan daya sing dirating,

torsi puncak, stabilitas mundhak lan kekiatan.Ing langkah pisanan, syarat mesin babagan tahap kompresor wis ditemokake lan titik operasi kompresor sing paling relevan diidentifikasi.Jarak nyopir utama truk jarak jauh cocog karo titik operasi ing rasio tekanan dhuwur lan aliran massa sing sithik.Kerugian aerodinamis amarga sudut aliran sing tangensial ing diffuser vaneless nduwe peran sing dominan ing sawetara operasi iki.

Kanggo nambah ekonomi bahan bakar tanpa pengorbanan babagan alangan mesin sing isih ana, geometri variabel dienal kanggo ngluwihi jembar peta lan uga nggawe efisiensi kompresor sing luwih apik ing rasio tekanan dhuwur saka diffusers vaned.

 

Referensi

BOEMER, A ;GOETTSCHE-GOETZE, H.-C.;KIPKE, P ;KLEUSER, R ;NORK, B: Zweistufige Aufladungskonzepte fuer einen 7,8-Liter Tier4-final Hochleistungs-Dieselmotor.16.Aufladetechnische Konferenz.Dresden, 2011


Wektu kirim: Mei-05-2022

Kirim pesen menyang kita: