Cathetan sinau saka turbocharger

Ing donya, tujuan utama yaiku ningkatake ekonomi bahan bakar tanpa pengorbanan babagan kritéria kinerja liyane.Ing langkah pisanan, sinau paramèter diffuser vaned nuduhake yen dandan efisiensi ing wilayah operasi sing relevan bisa ditindakake kanthi nyuda jembar peta.Kesimpulan saka asil telung geometri variabel kanthi kerumitan sing beda-beda adhedhasar diffusers vaned dirancang.Asil saka stand tes gas panas lan rig tes mesin nuduhake manawa kabeh sistem bisa nambah efisiensi kompresor lan kanthi mangkono nambah ekonomi bahan bakar ing jarak nyopir utama mesin tugas abot.

Tantangan tambahan diwakili dening kabutuhan daya tahan sing dhuwur, emisi swara sing kurang lan kinerja mesin sing apik.Mulane, desain sistem kompresor tansah kompromi antarane efficiency dhuwur, jembaré peta amba, bobot kurang saka impeller lan kekiatan dhuwur anjog kanggo orane tumrap sekolah kompresor karo losses aerodinamis pinunjul ing driving range utama kendaraan long-haul lan kanthi mangkono a ngurangi ekonomi bahan bakar.Ngatasi masalah dhasar desain kompresor iki kanthi ngenalake geometri variabel bisa nyebabake nyuda total biaya kepemilikan sing dadi titik adol paling penting babagan mesin tugas abot.Saliyane katup resirkulasi sing ditrapake ing turbocharger mobil penumpang, kompresor kanthi geometri variabel durung nemoni produksi seri sanajan riset jero wis ditindakake ing lapangan iki.

Telung kompresor variabel wis dikembangake kanthi tujuan ningkatake ekonomi bahan bakar mesin tugas berat ing jarak nyopir utama tanpa rusak babagan daya sing dirating, torsi puncak, stabilitas lonjakan lan daya tahan.Ing langkah pisanan, syarat mesin babagan tahap kompresor wis ditemokake lan titik operasi kompresor sing paling relevan diidentifikasi.Jarak nyopir utama truk jarak jauh cocog karo titik operasi ing rasio tekanan dhuwur lan aliran massa sing sithik.Kerugian aerodinamis amarga sudut aliran sing tangensial ing diffuser vaneless nduwe peran sing dominan ing sawetara operasi iki.

Referensi

BENDER, Werner ;ENGELS, Berthold: Turbocharger VTG kanggo Aplikasi Diesel Komersial Heavy Duty kanthi Kinerja Rem Dhuwur.8. Aufladetechnische Konferenz.Dresden, 2002

BOEMER, A ;GOETTSCHE-GOETZE, H.-C.;KIPKE, P ;KLEUSER, R ;NORK, B: Zweistufige Aufladungskonzepte fuer einen 7,8-Liter Tier4-final Hochleistungs-Dieselmotor.16.Aufladetechnische Konferenz.Dresden, 2011


Wektu kirim: Mar-29-2022

Kirim pesen menyang kita: